A fascia hálózata, a legértékesebb érzékszervi rendszer

Definíció és előfordulása

A fascia fehér izom kötőszövet, amely kivétel nélkül minden izmot, csontot, szervet és még az idegeket is körülvesz - minden sejt be van csomagolva fasciába. Körülbelül 25% -ban fasciából állunk!

A fascia működése

A fascia hálózatot alkot, amely az egész testet lefedi és különféle funkciókat hajt végre. A fascia adja a testünk formáját, tartását és felépítését valamint befolyásolja az erő átvitelét az izmokon belül. A fascia mint szenzoros szerv fő feladata a kommunikáció és az inger átadása. A fascia tartalmazza a legtöbb olyan receptort és idegsejtet, amelyek túlterhelik az agyunkat impulzusokkal. Ez magyarázza azt a tényt, hogy a fascia területén bekövetkező esetleges rendellenességek miért okozhatnak súlyos fájdalmakat.

A fascia rendszer karbantartása

A fascia és a kapcsolódó életfunkciós területek nagy mértékű jelenléte szemlélteti a fascia fontosságát az emberi testben. A fogászati ​​ellátáshoz hasonlóan kiemelkedően fontos a fascia szövetek gondozása is. Annak érdekében, hogy a fascia egészséges, azaz rugalmas és ruganyos maradjon hosszú ideig , hatékonyan kell mozognunk, el kell kerülnünk a nehéz ütéseket és kiegyensúlyozott tartással kell járnunk. A rugós trambulinszerű mozgások segítenek a fascia hálózat rugalmasságát megtartani. Azon őslakosoknál, akik minden nap mezítláb mozognak természetes talajon, gyakorlatilag nincs probléma az izom-csontrendszerrel. A gyermekek ösztönös viselkedéskultúrája is erre utal. Élvezik a futást, az ugrálást, a szökdelést és a mászást. Ez a természetes mozgás igény egészségesen tartja a fasciát. A gyakori ülés, valamint a kemény, sík talajon történő járás és állás káros hatással van a puha és egyenetlen felületet igénylő természetes mezítlábas járásmintára! Ez feszültséghez, fájdalomhoz és fokozott kopáshoz vezet.

A kybun termékek támogatják a fascia rendszert

A kybun anyagok szimulálják a rugalmas, ruganyos trambulin hatást, így a fascia szövetek nem képesek összetapadni. A neves és valószínűleg legismertebb fascia-kutató, Dr. Robert Schleip megerősíti a kybun anyagok hatékonyságát (lásd jobbra).
Meg vagyok győződve arról, hogy a rugalmas, ruganyos kybun anyagokon való járás és állás a mindennapi életben mély hatást gyakorolhat az egész fascia hálózatra. Az emberi mozgástartomány manapság elterjedt korlátozása kötőszövet-adhéziókhoz és merevséghez vezet, ami viszont számos rendellenességet vált ki az izom-csontrendszerben. Véleményem szerint az ízületmozgások javítása a mindennapi élet során is könyen megvalósítható, miként az elvárható, a kybun MechanoTherapy segítségével nemcsak a láb és a medence területén, hanem az egész testben is. Ez egy fontos lépés a fájdalommentes, rugalmas és könnyed mozgás visszaszerzése érdekében .

 Dr. Robert Schleip's Web