Lehetséges kezdeti hatások kezdő kybun használóknak

Az „reakció” a test egy érzékelhető, szokatlan reakciója lehet, amelyet kybun viselésekor vagy kybun szőnyegen történő állás során előszőr érezhetünk. Ezeknek a reakcióknak három formája lehet: fáradtság, fájdalom és „kellemetlen érzés”.

Mindenki másképp reagál a fantasztikus, ám ismeretlen "légiesen könnyed járás" érzésére. Tízből kilenc ember azonnal képes a kybun cipő egész napos viselésére, imádja az érzést és a kybun által generált könnyedséget. Általában tízből egy ember tapasztal „kezdeti reakciókat”. Az Ő számukra pedig hasznos tudni, hogy mit tegyenek ilyen esetben. Nem tudhatjuk előre, hogy a kybun cipő milyen hatással lesz rád, vagy milyen gyorsan fogod megtapasztalni első sikerélményeket. Ennek oka az, hogy a kybun cipő viselése "megújítja" a testet.

Antalgikus testtartás: Normál cipőben történő járás mód, a sima talp felületeken nem sarkallja erőkifejtésre a viselőjét. Ez gyengíti a testet az erősítés, edzés helyett. Az izmok rövidebbek lesznek és többek között elveszítik a szenzomotoros képességeiket. Az ízületeket sem a megfelelő, szükséges mértékű terhelésnek veti alá. Az egész rendszer hajlamos lesz a bármikori túlterhelés okozta fájdalmakra.

Természetes testtartás: Mezítláb séta egyenetlen, természetes felületeken, például homokon. Minden lépéssel edzi az egész izom-csontrendszert, fejlesztve az izom erőt, a koordinációt, az érzékszervi képességeket, az állóképességet, a rugalmasságot, stb. Az ízületek védve vannak, az izmok, az ízületek és az inak egészségessé és robusztussá válnak.

A kybun cipő viselése segít felgyorsítja a váltást az antalgikus járásról a természetes járásmintára. Ez az átmenet az esetek 90% -ában zavartalan. A felhasználók 10% -ának átmenetileg túlterhelési reakciói lehetnek ( izom láz érzés, pontszerű fájdalom ), a mozdulatlan ízületek és meggyengült izmok, szalagok és inak miatt, mivel az évek alatt beidegződött enyhítő testtartások után több időre van szükség ahhoz, hogy megszokják az új mozgási szabadságot és a nagyobb erőfelhasználást, amikor a kybun cipőt viselik.

Alapvetően nincs semmi rossz a kezdeti reakció megtapasztalásában, mivel ez valójában annak a jele, hogy a kybun cipők kihívást jelentenek az izom-csontrendszer számára, továbbá megtalálják a test gyenge pontjait, valamint koordinációs- és izomhiányát.

Kattints ide további inforációért.

Általános kezdeti reakciók

Túlterhelési reakció, amelyet a megkönnyebbítő testtartások elhagyása vált ki.
Egyes esetekben a fájdalom arra készteti a felhasználót, hogy hosszú ideig öntudatlanul áthelyezze a terhelés nagy részét az „egészséges oldalára” és ezt továbbra is folytatja. Ezt hívják tehermentesítő testtartásnakA levegővel párnázott talpon való állás és járás korrigálja a tehermentesítő testtartást. Az emberi test szempontjából alapvetően ez a helyes. De ez egyben azt is jelenti, hogy az az oldal, amely eddig könnyebben terhelt volt - és így hosszú ideje nem érte fájdalom impulzus - ezentúl több terhelést fog kapni, így biztosítva, hogy az egészséges oldal hosszú távon ne tapasztaljon problémákat. A kevésbé terhelt oldalnak azonban hozzá kell szoknia az új fajta terheléshez, és így kezdetben kimerültséggel és akár fájdalommal is reagálhat az új típusú terhelésre. Ezért fontos ilyen esetekben szünetet tartani, valamint alapvető kybun szőnyeges gyakorlatokat és speciális kybun gyakorlatokat végezni, hogy ezeket a reakciókat a test ellensúlyozni tudja.

A szokatlanul hirtelen terhelésnövekedés miatt túlterhelési reakciók léphetnek fel. 
A puha, rugalmas talp az akut fájdalom azonnali csökkenését eredményezheti. Lehet, hogy az izgalom hirtelen olyan nagy, hogy egy adott személy, aki korábban csak néhány száz métert tudott megtenni, most azonnal elindulna hosszú sétákra. Esetenként fájdalmas reakció jelentkezhet, mivel az egész test (ízületek, lábak, hát, izmok és a fájdalmas terület) már nincs hozzászokva ilyen nagy távolságokhoz. Ezért fontos, hogy azonnal figyelmet szenteljen az apró figyelmeztető jelzéseknek, például a fáradtságnak, a kellemetlen mozgási folyamatoknak, vagy akár annak is, ami kezdetben enyhe fájdalomnak tűnik. Tartson szünetet, vagy végezzen alapvető kybun szőnyeges gyakorlatokat és speciális kybun gyakorlatokat, amíg a reakció újra el nem múlik. Egy rövid, 30 perces szünet gyakran elég ahhoz, hogy a normál használat folytatódhasson.

Túlterhelés a gyenge izomzat miatt 
A nagyon gyenge izomzat eleinte nem képes stabilizálni az ízületet. Ez az irritáció kezdeti növekedéséhez vezethet. Hosszú távon javítja a propriocepciót, az érzékszervi képességeket és az izomzatot, és gyorsan a láb és az egész test stabilizálódásához vezet. A gyenge izmoknak azonban hozzá kell szokniuk az új fajta terheléshez, ezért kezdetben kimerültséggel és akár fájdalommal is reagálhatnak. Ezért fontos ilyen esetekben szünetet tartani, és alapvető kybun szőnyeges gyakorlatokat és speciális kybun gyakorlatokat végezni, hogy ezeket a reakciókat ellenúlyozni tudja. Az izom- és mozgásszerkezetek gyors és folyamatos megváltoztatásához javasoljuk az „intervallum sétát” és a „mikro-intervall helyben történő sétát”. További információ a kybun gyakorlatokról itt található

Fontos információk az új felhasználók számára, akiknek ízületi gyulladása vagy fájdalma van (például térd vagy boka).

A kybun cipőben való séta edző hatása kezdetben növelheti a gyulladás mértékét. Ennek megelőzése érdekében a felhasználóknak javítaniuk kell a bokájuk mozgatásának módját azáltal, hogy lassabban, precízebben ésfinomabbanmozognak. Alapvető fontosságú, hogy ilyen esetekben kerülni kell a hosszú ideig tartó sétát, különösen akkor, ha első alkalommal viseli a használója a kybun lábbelit. Akkor is pihenni kell, ha ezáltal sokkal kevésbé kényelmes a járás, mint a kybunban. Ellenkező esetben a kybun viselője megfeszítheti az izületeit anélkül, hogy észrevenné azt, csupán néhány nappal később fogja tapasztalni a gyulladás vagy fájdalom megnövekedését. Ez akkor szükségessé tenné rövid időtartamra a kybun cipő viselésének szüneteltetését.
Nézze meg a következő videókat, hogy megtudja, hogyan lehet megelőzni a gyulladást és a fájdalmat és azonnal javítani járását a kybun cipőkkel.
Fontos az összes kezdeti reakciónál: Hallgasson a testére, és tartson egy kis szünetet, ha szokatlan érzést tapasztal. Miután a reakció elmúlt, újra felveheti a kybun cipőt. Ily módon rövidebb szünetet tarthat, és mindezt kisebb gyakorisággal (lásd a képet).